Elena Udrea a venit însoţită de mama sa, de loc din comuna Mălini, şi a fost întîmpinată cu un colac mare şi sare, de către doi copii îmbrăcaţi în costume populare bucovinene. Unul dintre copii era Eugenia Istrati, în vîrstă de 10 de ani, din Vama, şi i-a oferit ministrului o trăistuţă cu ouă încondeiate. Fetiţa este imaginea programului „Paştele în Bucovina”.

 

Alături de copii, printre cei din grupul cu care Elena Udrea s-a pozat în cerdac s-au numărat Gheorghe Flutur şi secretarul de stat la Turism, suceveanul Corneliu Popovici. Udrea a vizitat şi gustat din standul cu produse tradiţioanle specifice zonei inclusiv, şi sărbătorilor Pascale . Pentru deschiderea manifestărilor, autorităţile au căutat să cuprindă tradiţii din judeţ.. Udrea a spus că mama ei este o bucovineancă get pe get şi ea este un pui de bucovineancă. Ministrul Turismului a participat la deschiderea manifestărilor „Paştele în Bucovina”, a vizitat Târgul de Paşti unde meşterii populari sunt expune diverse produse, dar şi la programul „Gustă din Bucovina”, unde vor fi servite mâncăruri de post şi bere de casă.

Ministrul Turismuluia inaugurat şi „Drumul ouălor încondeiate”, un proiect de promovare a meşteşugurilor tradiţionale bucovinene. El a arătat că în acest traseu este inclusă o vizită la Mănăstirea Humorului, unde va fi putea văzut un car cu boi ce transportă ouă la încondeiere, iar apoi, la Vatra Moldoviţei, va fi vizitat Muzeul ouălor încondeiate, dar şi o casă ţărănească amenajată pentru primirea turiştilor, unde se va servi mâncare de post. Flutur a mai menţionat că sâmbătă, la Ciocăneşti, se deschide Festivalul Naţional al Ouălor încondeiate.

În Duminica Floriilor, va fi organizată o expoziţie de flori în centrul municipiului Suceava, iar luni va fi montat un ou încondeiat gigant, care va fi sfinţit în prima zi de Paşti. Totodată, în această perioadă, în mai multe localităţi sucevene va fi iniţiat proiectul „Experimentează viaţa la ţară ca în Bucovina”, unde vizitatorii pot lua parte la activităţile specifice din gospodărie, dar şi proiectul „Plantează copacul tău în Bucovina”, care se va realiza în perimetre special amenajate în Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului. oulă pictat specific localităţii Ciocăneşti , a fost improvizată o biserică şi un cerdac din Bucovina.

Urmărește-ne pe Google News