Livrarea sumei, pe parcursul unei perioade de trei ani, este însă condiționată de reforme în domeniul judiciar și pentru combaterea corupției.

Republica Moldova se află la o răscruce. Acest plan pentru redresarea economică a Moldovei reprezintă un efort fără precedent pentru a ajuta țara să își accentueze eforturile de reformă în interesul poporului.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:

Banii europeni, care vor ajunge în Moldova sub formă de împrumuturi, granturi și investiții, trebuie să promoveze creșterea economică și sunt direcționați spre domenii precum tehnologie digitală, infrastructură și educație.

În 2020, UE a sprijinit Moldova cu peste 127 de milioane de euro în subvenții pentru a ajuta țara în gestionarea pandemiei de COVID.

Alegeri anticipate în Republica Moldova, în iulie

Moldovenii vor merge din nou la urne, în 11 iulie, pentru a alege un nou parlament. Alegerile anticipate au fost declanșate după ce președinta Maia Sandu a dizolvat parlamentul anterior, acesta fiind dominat de o majoritate pro-rusă, condusă de fostul președinte Igor Dodon.

Potrivit unui sondaj realizat luna trecută în Moldova, mai mult de două treimi dintre cei care au răspuns susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

În încercarea de a opri alegerile anticipate, unde forțele politice pro-europene par că au avantajul în sondaje, majoritatea pro-rusă din fostul parlament a încercat să schimbe majoritatea de la Curtea Constituțională a Moldovei fără nicio acoperire legală, declanșând o criză constituțională.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News