„Simt pulsul Europei bătând aici. Vom construi două spitale noi la Bălți și Cahul, vom construi conexiuni cu vecinii, vom construi poduri peste Prut, linii de electricitate, care vă vor conecta la rețeaua europeană, vom sprijini mediul de afaceri”, a spus Ursula von der Leyen.

„Vreau să subliniez încă o dată faptul că economia dumneavoastră și piața noastră unică trebuie să vină mai aproape una de alta. (…) Vom investi 1,8 miliarde de euro în economia Moldovei și vom concentra investițiile pe domenii care vor crește economia. Avem proiecte concrete”, a adăugat Ursula von der Leyen.

De asemenea, președintele Comisiei Europene a subliniat că Republica Moldova va beneficia de extinderea accesului la piața unică europeană și va avea parte de sprijin în formarea forței de muncă, oferind astfel mai multe oportunități pentru cetățeni și IMM-uri.

Video: Întâlnirea dintre președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Eu încurajez să facă uz de acest vot și să-și exprime libera alegere. Voi decideți ce faceți cu țara voastră. Eu, ca și președinta Comisiei Europene, cred că locul Republicii Moldova este în UE. Credem că vom putea dubla economia țării dumneavoastră în următorii 10 ani. Uniunea Europeană rămâne ferm cu voi la fiecare pas în parcursul vostru european”, a punctat Ursula von der Leyen.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit oficialului european pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova.

„Vizita are loc într-un moment crucial. UE nu e doar un partener economic important, e o familie a păcii și securității. Lucrăm neîncetat pentru a face parte din această familie”, a transmis Maia Sandu.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE în martie 2022 și a primit statut de candidat în luna iunie a aceluiași an. Ulterior, pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a aprobat inițierea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News