Compania va livra în total 160 de milioane de doze de vaccin pentru statele Uniunii Europene.
Primele livrări sunt prevăzute la începutul anului viitor, după ce vaccinul va fi aprobat de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), aşteptată pentru data de 6 ianuarie.
Primul vaccin anti-COVID care va ajunge în UE este cel produs de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech. Comisia Europeană a contractat în numele statelor membre 300 de milioane de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech.
EMA se va pronunța pe data de 21 decembrie cu privire la autorizarea acestuia.
La fel ca vaccinul produs de Moderna, cel de la Pfizer va fi administrat în două doze.
A doua doză va fi administrată la 21 de zile după prima în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech şi la 28 de zile în cazul vaccinului Moderna.
Cât despre diferențele dintre cele două vaccinuri, cel de la Pfizer-BioNTech are nevoie de temperaturi cuprinse între -60 şi -80 de grade Celsius, în timp ce vaccinul dezvoltat de Moderna necesită o temperatură de -20 de grade C şi depozitarea într-un congelator obişnuit.
Vaccinul de la Pfizer poate rezista cinci zile într-un frigider obișnuit, în vreme ce vaccinul produs de Moderna rezistă până la 30 de zile.
Joi, Uniunea Europeană a anunțat că va comanda 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID de la Pfizer și BioNTech, după cele 200 milioane de doze deja comandate.
Prețul negociat al unei doze este de 15,5 euro.
UE a contractat deja în jur de 1,3 miliarde de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca/Oxford, Sanofi/GSK și CureVac și are opțiunea de a lua alte 600 de milioane de doze.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!