Buzele crăpate sunt o problemă frecventă, care apare din cauză că pielea care le acoperă nu beneficiază de o hidratare naturală. Experţii spun că diferenţele de temperatură duc la uscarea pielii, care se crapă, iar folosirea salivei pentru a umezi buzele este contraindicată, pentru că saliva va provoca o uscare şi mai rapidă. Soluţia este folosirea unui unguent şi evitarea ruperii pielii care deja a apucat să se usuce.
Tenul apare mai ridat în timpul iernii din cauză că mediul ambiant din interiorul clădirilor are o temeratură ridicată şi umiditatea scăzută. Cu cât temperatura din interior este mai mare, cu atât va fi mai uscată pielea şi îşi va pierde elasticitatea. Specialiştii sfătuiesc persoanele care suferă de astfel de probleme să utilizeze frecvent produse de hidratare a pielii pe timpul iernii, când aerul din interiorul clădirilor cu încălzire centrală este foarte uscat.
Mâncărimea ochilor poate apărea frecvent în timpul iernii, iar cauza este, de asemenea, aerul foarte uscat din interior. Problema apare cu precădere la persoanele care folosesc lentile de contact. Astfel, oftalmologii spun că este nevoie de o utilizare atentă şi constantă a picăturilor de ochi pentru a-i menţine hidrataţi şi curaţi, scrie Mediafax.
De asemenea, specialiştii spun că o idee bună este folosirea unui aparat care să corecteze nivelul umidităţii din aer, astfel încât să prevină uscarea acestuia din cauza utilizării sistemelor de încălzire.