Studiul, derulat la nivel naţional, în rândul mamelor cu copii cu vârste cuprinse între zero şi cinci ani, a arătat că din procentul redus de mame care au auzit despre vaccinul împotriva rotavirus, doar 35% au ales să îşi protejeze copilul prin imunizare.
În comparaţie cu vaccinarea împotriva celorlalte boli (pneumonie, varicelă, hepatita B), vaccinarea anti-rotavirus are cel mai mic procent înregistrat: aproape de două ori mai puţine mame aleg să prevină infecţia cu rotavirus a copilului prin imunizare.
Cu toate acestea, conform rezultatelor studiului, rotavirusul a spitalizat cei mai mulţi copii în comparaţie cu celelalte boli, mai mulţi chiar şi decât hepatita B sau pneumonie. Astfel, potrivit studiului, spitalizarea a fost necesară pentru opt din zece copii afectaţi de rotavirus. În România, media de spitalizare pentru rotavirus este de şase zile, scrie Agerpres.
Si ca sa elucidam intrebarile celor care au comentat, putem adauga:

Gastroenterita cauzata de rotavirus este cea mai frecventa boala in primii ani de viata ai copilului si este extrem de contagioasa. Cu cat copilul este mai mic, cu atat riscurile bolii cresc. Infecția cu rotavirus, numita si gastroenterita, poate cauza bebelusului pana la 20 de episoade de varsaturi si diaree intr-un interval de 24 de ore, acestea ducand la deshidratare severa. Mai mult, aproape toti copiii de pana in 5 ani au cel putin un episod de rotavirus. Masurile standard de igiena nu influenteaza major transmiterea virusului, de aceea boala este extrem de raspandita in toata lumea – si in tarile sarace, dar si in cele foarte dezvoltate. Unii o numesc „o boala democratica”, fiindca nu tine cont de igiena mainilor. Desi rotavirusul nu tine cont de nivelul de igiena, e bine ca acesta sa fie cat mai ridicat, pentru ca astefl pot fi impiedicate eventuale complicatii sau alte boli contagioase.
Informatii despre rotavirus de la medicii specialisti de la Societatea Romana de Pediatrie se pot gasi si aici: www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News