Din mâinile ei ies adevărate opere de artă care au fost şi sunt punctul de atracţie la târgurile meşteşugăreşti la care a participat. Tânăra confecţionează manual moşi şi babe îmbrăcate în costum popular tradiţional, obiecte rustice, măşti şi trăistuţe.
„Sunt studentă pe locurile de la buget, dar tot mai sunt nişte cheltuieli aşa că am găsit un mod de a face rost de bani. Ideea mi-a venit de la mama, care la rândul ei are aceeaşi pasiune”, ne-a destăinuit Ana Grabriela Cazac. Pentru realizarea obiectelor rustice, suceveanca foloseşte sfoară, lână, piele, conifere, resturi de la costumele tradiţionale specifice zonei, pânză de sac şi coaja de nucă.
„La realizarea babelor au încercat să scoatem în evidenţă muncile pe care le fac respectiv, căratul lemnelor din pădure, torsul lânii, căratul apei sau al laptelui la stână. Şi moşii fac treabă, dar la stână în mod special aşa că lor le-am adăugat costumului popular sumanul, specific ciobanilor”, ne-a mai spus tânăra. Cele mai mari vânzări se fac, susţine fata, în preajma sărbătorilor când fiecare vrea să facă un cadou celor dragi.