Ce înseamnă acest lucru? Că bucureştenii care locuiesc în zona D, spre exemplu, adică la periferie, vor fi nevoiţi să plătească, anul viitor, impozit la fel ca pentru zona C. Adică mai mare. Mai rău va fi pentru cei care locuiesc în zona B şi se vor trezi peste noapte că stau în zona A, centrală, acolo unde sunt cele mai mari taxe pentru case din oraş. Motivele reîmpărţirii fiscale a Capitalei sunt următoarele: ridicarea de noi construcţii în diverse zone, cum ar fi mall-urile, şi dotarea terenurilor cu reţele moderne de infrastructură. Acest proiect aşteaptă să primească, luni, votul consilierilor generali.

Iată ce modificări s-au făcut: 

– Zona A a fost prelungită de la intersecţia Splaiului Independenţei cu bd. Vasile Milea până la limita vestică de proprietate a Sema Park (fostă Semănătoarea). Tot în zona A a fost introdusă şi porţiunea cuprinsă între şoseaua Fundeni şi limita de nord a Lacului Fundeni, dar şi cea la nord de lacul Băneasa până la Bd. I Ionescu de la Brad.

Şos. Giurgiului trece din zona C în B

– În zona B au fost incluse următoarele zone din C: bd. 1 Decembrie, str. Feteşti, Drumul Gura Siriului, str. Râmnicu Vâlcea spre str. Fizicienilor, porţiunea cuprinsă între şos. Giurgiului şi şos. Brâncoveanu, între str. Aurel Perşu şi Drumul Binelui, între şos. Berceni şi str. Caporal Ghe. Marin.

– Şi în zona C au fost trecute terenuri din D: porţiunea situată la sud de calea ferată Constanţa (Andronache), cea cuprinsă între str. Moroieni şi calea ferată Obor, cea dintre str. Industriilor şi Gura Badicului.

– În zona D a fost adăugată porţiunea cuprinsă între linia de cale ferată industrială din sectorul 5 până la Splaiul Unirii şi zona inundabilă la vest de lacul Morii din sectorul 6.

 
 

Urmărește-ne pe Google News