Bulevardul Uranus, faza II
Anul acesta vor începe lucrările la cel de-al doilea tronson al diametralei Buzeşti – Berzei – Uranus, cel mai mare bulavard care se construieşte acum în Capitală şi care va face legătura între Piaţa Victoriei şi Gara Progresul. Tronsonul doi va fi cuprins între strada Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc şi prevede construirea unui tunel de 800 de metri pe sub Dealul Arsenalului. Tunelul va intra în subteran de pe strada B.P. Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului, între Palatul Parlamentului şi Catedrala Mântuirii Neamului şi va ieşi pe strada Uranus.
Hanul Gabroveni
La Hanul Gabroveni, de pe strada Lipscani, lucrările sunt pe ultima sută de metri, astfel că în curând în peisajul citadin va apărea o nouă clădire impunătoare. Hanul a fost restaurat, remodelat şi extins, iar aici va fi un Centru Cultural European, unde vor avea loc evenimente cultural-artistice de nivel european. Se va deschide şi sală de spectacole cu 200 de locuri.
Academia de tenis
O Academie de Tenis va fi realizată peste câteva luni în incinta Complexului Sportiv Lia Manoliu. Aceasta va fi construită pe fosta platformă de prefabricate şi organizare de şantier a stadionului, care şi-a încheiat activitatea. Academia va avea şase terenuri de tenis, dotate cu gradene pentru 1.300 de spectatori, spaţiu de alimentaţie publică şi comerţ şi vestiare şi grupuri sanitare. Proiectul va costa 1,75 de milioane de euro.
Sala Polivalentă
Cea mai modernă sală multifuncţională din ţară va fi ridicată începând din acest an în cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu şi va avea o capacitate de 12.000 de locuri şi trei etaje. În interiorul sălii polivalente se vor putea desfăşura activităţi sportive ca: tenis, baschet, handbal, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă etc. Totalul investiţiei, finanţată de Municipalitate, depăşeşte 80 de milioane de euro.
Pasaj pietonal subteran la Piaţa Romană
Pe sub intersecţia de la Piaţa Romană va fi construit un pasaj pietonal cu cinci intrări. Astfel, în acest rond vor dispărea semafoarele, iar în subteran cei aproximativ 2.000 de pietoni care tranzitează zilnic zona vor avea la dispoziţie cafenele şi magazine. Lucrările, ale căror costuri se ridică la 5 milioane de lei, vor dura 18 luni şi se preconizează că vor începe anul acesta.
Şosea în subteran la Piaţa Presei
Anul acesta, la Piaţa Presei Libere va începe construcţia unui pasaj. Acesta va intra în subteran pe la Fântâna Mioriţa, una din ieşiri va fi pe bulevardul Kiseleff, în zona ştrandului Tineretului, iar cea de-a doua ieşire, pe bd. Mărăşti. Proiectul valorează 18 milioane de euro, iar Primăria spune că se va putea circula prin pasaj în maximum 18 luni.
Autostrada suspendată
Acum două luni, consilierii generali au aprobat proiectul intitulat Autostrada suspendată. Noua arteră va fi construită pe cea mai mare porţiune în vecinătatea căii ferate şi se va intersecta pe traseu cu şos. Andronache, şos. Petricani, şos. Pipera, bd. Aerogării/str. Nicolae Caramfil, şos. Nordului, şos. Bucureşti-Ploieşti (DN 1) şi va ajunge pe şos. Virtuţii. Lucrările ar putea începe anul acesta, dacă primarul Sorin Oprescu găseşte investitori.
Şantiere unde au început deja lucrările
Municipalitatea are multe proiecte în lucru, nu doar în ceea ce priveşte infrastructura, ci şi modernizarea de unităţi sanitare. Iată câteva dintre cele mai importante şantiere unde se lucrează deja.
În ritm alert se lucrează la Pasajul Mihai Bravu, care va fi primul pasaj inaugurat anul aceasta, dar şi pe alte şantiere, cum ar fi cele de la Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu şi de la Spitalul Foişor, unde se munceşte în ritm continuu. În plus, anul aceasta e programat să se deschidă şantierul pentru supralărgirea şoselei Fabrica de Glucoză şi se vor finaliza reparaţiile şi modernizările de pe şoseaua Iancului-Pantelimon. Arcul de Triumf şi Observatorul Astronomic vor intra şi ele în consolidare şi modernizare.
Mai multe şcoli din sectorul 2 vor fi modernizate
Şi pe plan educaţional vor fi realizate o serie de proiecte în acest an. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, vrea ca până în decembrie să încheie lucrările de modernizare şi de extindere de la Colegiului Naţional Iulia Hasdeu şi de la Liceul Teoretic C.A. Rosetti, unde va construi o sală de fitness şi un bazin de înot. În plus, se va mări spaţiul de la Şcoala numărul 56, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă şi de la Şcoala numărul 10 Maria Rosetti. La Şcoala numărul 25 va fi finalizat bazinului de înot. Se construieşte o sală de sport la Colegiul Emil Racoviţă şi o sală de sport comună la Colegiul Mihai Viteazul împreună cu Şcoala numărul 52.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro