În urmă cu aproximativ trei luni, Alexandru Arșinel a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Mai mulți preoți au pășit în locuința regretatului actor și l-au felicitat. Vizibil slăbit, Arșinel s-a bucurat.

Actorul a făcut poze cu aceștia și și-a primit distincția așezat într-un scaun cu rotile. Anunțul că Alexandru Arșinel a fost decorat a fost făcut la vremea respectivă pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Suceava. „Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”, a fost mesajul transmis de Arhiepiscopia Suceava.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Totodată, și Vasile Muraru, actualul director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, a fost decorat.

S-a stins din viață la spital

În ultimul an, Alexandru Arșinel a fost internat la un azil de bătrâni și a ajuns de mai multe ori la spital. La jumătatea lunii septembrie, Arșinel a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București. S-a stins din viață pe 29 septembrie.

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022 în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență, conform Digi24. Anterior, informația fusese confirmată de fiul acestuia, Bogdan Arșinel, pentru Fanatik.

Foto: Hepta, Facebook Arhiepiscopia Suceava

Urmărește-ne pe Google News