„Avem încredere 100% în personalul spitalului. Suntem aproape de un prognostic pozitiv. În primele ore, prognosticul a fost rezervat, o lovitură în abdomen este, de obicei, fatală”, a declarat Robert Kaliňák.

„Nu cred că va fi nevoie de o nouă intervenție chirurgicală, dar nu sunt medic”, a mai spus ministrul, punctând că „mâine vom ști și mai multe”.

„Nu este nevoie de un transfer la Bratislava”, a adăugat demnitarul. Potrivit acestuia, „premierul este conștient, cu toate limitele pe care un astfel de rănit grav le prezintă”.

„Starea prim-ministrului este stabilizată, dar încă gravă” a ținut să atragă atenția ministrul sănătății, Zuzana Dolinková.

Robert Fico a fost împușcat miercuri, 15 mai, după ședința guvernamentală care a fost ținută în orașul Handlova, 200 de kilometri de Bratislava. Atacatorul este Juraj Cintula, un scriitor de 71 de ani, din Levice, 80 de kilometri de locul atacului.

Premierul slovac a fost operat imediat după tentativa de asasinat, la Banská Bystrica, intervenția chirurgicală durând 5 ore. Robert Fico a fost operat din nou, vineri. Premierul comunică, este conștient, dar rămâne în Terapie Intensivă, a relatat Dennik N.

Tribunalul Penal Specializat (ŠTS) din Pezinok va decide azi dacă îl arestează pe Juraj Cintula, bărbatul care l-a împușcat pe premier.

Întreaga zonă a Curții este închisă și păzită de zeci de forțe de ordine, a notat Aktuality. Cintula a fost escortat la Pezinok de poliție. Audierea a început la ora locală 11.00.

El riscă o pedeapsă care variază de la 25 de ani până la închisoare pe viață.

Urmărește-ne pe Google News