Cei doi au fost găsiți vinovați pentru uciderea unei femei, Natalya Kostritsa, fosta lor profesoară, pe care au înjunghiat-o de peste 100 de ori. După comiterea faptei, Stanislaw și Ilya Kostsew au dat foc casei în care aceasta locuia.

„Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat. Mai întâi unul, apoi încă unul, apoi toți. Pentru mine a fost ca și cum viața mea ar fi fost supusă judecății”, a declarat, pentru sursa citată, sora celor doi, Hanna
Kostsewa.

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a vorbit despre acest caz. Cu o lună înaintea procesului celor doi fraţi, care între timp au pierdut şi apelul, acesta a afirmat:

„Sunt gunoaie, nu există un cuvânt pentru ei. Au avut probleme înainte şi au fost pedepsiţi. Au ucis o profesoară pentru că a vrut să salveze nişte copii. Sora lor e nimic, e un element antisocial. Biata profesoară a încercat să salveze doi copii, iar ei au măcelărit-o”.

Preşedinte al Belarusului din anul 1994, Alexander Lukashenko a oferit clemenţă o singură dată.

Victima i-a trimis în plasament

Stanislaw şi Ilya Kostsewa au fost crescuţi de mama lor, Natalya. Tatăl lor a decedat când unul avea 2 ani, iar celălalt doar câteva luni.

Aceştia au stat lângă mama lor până la 14, respectiv 16 ani, când autorităţile din Belarus au decis să-i plaseze într-un centru din cauza absenţelor de la şcoală şi a faptului că erau implicaţi în incidente violente.

În aceste cazuri, în Belarus, cheltuiala este suportată de părinţi ori părinte, astfel că Natalya Kostsew a adunat datorii de 4.000 de dolari americani faţă de stat.

Din cauză că nu a avut bani să se deplaseze de la Minsk la Mogilev, femeia nu a putut să asiste la procesul celor doi copii ai săi.

Conform sursei citate, după ce au părăsit centrul de plasament, cei doi frați au decis să se răzbune pe cei care au raportat-o pe mama lor pentru neglijenţă şi au făcut posibilă trimiterea lor în centrul de plasament. Astfel, ei au ajuns să comită crima.

Rusia a oprit execuțiile

Din 1991, în Belarus au avut loc 400 de execuţii. Nicio altă țară din Europa nu mai aplică pedeapsa capitală. Ea este valabilă și în Rusia, dar autorităţile de la Moscova au oprit execuţiile în 1996.

În Belarus, execuţiile sunt aplicate prin împuşcare. Condamnaţii sunt legaţi la ochi, iar un singur om foloseşte pistolul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News