„Dacă am pune cap la cap toţi aceşti mici (cantitatea consumată anual – n.r.) am ajunge până la lună şi ne-ar mai rămăne să facem înconjorul pământului de două ori”, se arată într-un comunicat al federaţiei, ProAgro.
Un român mănâncă în medie 40 de mici pe an, dacă se ia în calcul populaţia activă între 20-55 ani (11 milioane persoane, potrivit datelor INS).
Consumul de mici creşte pe tot parcursul verii, însă vârful este atins în mini-vacanţa de 1 Mai, când românul mănâncă mici cât pentru o lună întreagă.
„Punând baza tot pe populaţia activă, de 1 Mai, un român consumă în medie trei mici cu TVA 24%. Dacă TVA ar fi 5%, cu acelaşi buget, un român şi-ar permite să cumpere patru mici”, se mai spune în comunicatul care face parte din campania de reducere a TVA-ului la carne.
Calculând pentru un grup de prieteni care ies la un grătar şi cumpără două kilograme de mici (15,5 lei/kg cost mediu), două de piept de pui (21,5 lei/kg) și un kilogram de ceafă de porc (în medie 20 lei/kg), cu TVA de 5% ar plăti 79 de lei în loc de 114 lei cu TVA 24%, economisind astfel 35 de lei.
 

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.