„Ne bucură promoţia acestui an, mai numeroasă în comparaţie cu precedentele, pentru că a dovedit consecvenţă în pregătire şi o dorinţă crescândă de a acumula noţiuni noi care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competenţă, cadre didactice dedicate, cercetători ştiinţifici cu calităţi superpozabile standardelor europene” a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Acad. I. Sinescu, precizând că „este menirea Universităţii noastre ca, de la un an la altul, promoţiile de absolvenţi să fie calitativ mai bune şi mai performante”.
În conformitate cu normele ARACIS, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi cu reglementările europene (învăţământul medical superior sectorial european), la examenul de licenţă organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti s-au prezentat în total 1.944 de absolvenţi ( facultatea de Medicină – 1.223, Medicină Dentară – 334, Farmacie – 199 , FMAM- 188).
Totuși, potrivit UMF, la început de promoţie au fost înscrişi 2.075 de studenţi, cu 131 candidați mai mult, faţă de numărul de absolvanți care s-au înscris la examenul de licenţă, diferenţa cea mai mare înregistrându-se la facultatea de Medicină când, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.
Pentru că Medicina este o facultate grea, cei 131 de candidați care nu au mai ajuns să susțină licența au optat fie pentru a se trasfera la alte facultăți, fie au rămas repetenți , fie au plecat din țară, au explicat oficialii UMF ”Carol Davila”.
Pentru candidații care au promovat licența urmează o altă mare provocare, concursul de formare universitară pe post prin rezidenţiat, examen care, anul acesta se va desfăşura în luna noiembrie.