Abia se poate mișca și vorbește cu dificultate, însă ne-a povestit cum s-a petrecut cumplitul accident din cauza căruia se gândește să-și înghețe anul școlar și să amâne susținerea bacalaureatului.
„Venisem la Ploiești să vedem luminițele. Eram patru fete și un băiat. Ne-am urcat în autobuz și ne-am așezat pe ultimele canapele. Am vrut să îi fac loc și surorii mele, m-am dat în dreapta, m-am sprijinit foarte puțin de geam și am căzut cu tot cu el. M-am trezit pe partea cealaltă, pe asfalt. M-am sprijinit foarte puțin de el. Nu ne-am îmbrâncit, așa cum s-a spus”, își amintește Alina, elevă în clasa a XII-a la liceul din Bușteni.
Spune că autobuzul tocmai plecase din stație și că șoferul, care avea căști în urechi, nici măcar nu a văzut că a căzut.
„Medicul mi-a spus că, deocamdată, nu îmi poate da asigurări că totul va fi bine”
„Dacă nu țipau niște oameni la el nici nu oprea. A fost urât, cea mai urâtă experiență din viața unui om. Acum sunt mult mai bine, doar că mă doare foarte tare spatele”, mărturisește adolescenta, care nu poate coborî din pat.
Accidentul a dat complet peste cap viața Alinei și pe cea a familiei ei. Mama, Roxana Gina Dumitru, este divorțată și își crește singură cele trei fete. Acum, este nevoită să renunțe temporar la jobul de vânzătoare la un magazin din sat ca s-o poată îngriji pe fiica ei.
„Are operație în partea din față a capului, fisură la spate și două inele la coloană fisurate. Medicul mi-a spus că operația a durat șase ore, fata a sângerat destul de tare și că, deocamdată, nu îmi poate da asigurări că totul va fi bine”, spune mama Alinei.
Pe lângă faptul că are nevoie de bani pentru medicamente și pentru scutece de unică folosință, mama Alinei spune că va fi nevoită să plătească o ambulanță privată ca să o ducă pe fată la Serviciul de Medicină Legală din Ploiești, unde trebuie să scoată certificatul medico-legal în 30 de zile de la accident. Asta în condițiile în care fata nu a primit documentele medicale în urma internării fiindcă nu a dus spitalului carnetul de elev.
Avocata Anca Păun susține că nici reprezentanții firmei de transport, nici polițiștii nu au vizitat-o pe tânără și îi roagă pe cei care au fost martori ai accidentului să o contacteze.
La rândul lor, polițiștii spun că anchetatorii nu au ajuns deocamdată la Alina pentru că au ținut cont de recomandările medicale, având în vedere starea ei postoperatorie.
În schimb, pentru firma Transport Călători Expres care deține autobuzul explicație nu există. De altfel, Anca Păun consideră că principalul vinovat pentru accidentul din 9 ianuarie este chiar această firmă deținută de Consiliul Local Ploiești, care a pus în circulație un autobuz vechi.
Avocata explică faptul că, potrivit unui act normativ, un mijloc de transport în comun poate rămâne în circulație 8 ani, după care trebuie tras pe dreapta.
Autobuzul în care se afla Alina e în circulație din anul 2002 și trecuse de inspecția tehnică periodică pe data de 6 noiembrie 2018.
Poliția Prahova a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Citește și:
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro