Operatorul ambarcațiunii, un instructor de navigație, a băgat mâna în apă pentru a ridica o minge de tenis folosită pentru lecțiile sale, când una dintre bărcile cu pânze ale studenților săi s-a răsturnat.

Catargul bărcii cu pânze a lovit clapeta de accelerație a bărcii cu motor, aruncând instructorul peste bord.

Brady Procon, 17 ani, care se afla pe un ski-jet în apropiere, a reușit să sară pe ambarcațiunea în derivă, care se învârtea pe lacul aglomerat, și să preia controlul, într-un incident filmat pe 4 iulie.

Deși erau mai mulți tineri în bărci cu pânze și alte nave andocate în apropiere, nimeni nu a fost rănit și nicio proprietate nu a fost avariată.

„Brady a fost un erou”, a declarat Rich Bono, cel care a realizat filmarea. „Nu sunt erou. Cred că oricine ar fi făcut asta dacă ar fi avut ocazia”, a răspuns, cu modestie, Procon. Tânărul vrea să se alăture Marinei SUA în această toamnă.

Brady Procon

Lacul Winnipesaukee, cel mai mare din New Hampshire, este situat la poalele Munților Albi, care o ocupă un sfert din teritoriul statului Cel mai înalt vârf fiind Mount Washington, cu altitudinea de 1.917 metri.. Denumirea masivului se datorează zăpezii care acoperă piscurile toamna timpuriu.

Urmărește-ne pe Google News