Aeroportul din Dunedin este cel care a impus limita de timp. Pentru a se asigura că oamenii știu despre această măsură, aeroportul cu pricina a montat chiar și un indicator: „Timp maxim de îmbrățișare 3 minute. Pentru despărțiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiți parcarea”.

Directorul executiv al aeroportului, Dan De Bono, a declarat pentru postul național Radio New Zealand că mesajele de atenționare din zonele de debarcare pot fi „destul de intense” și pot conține inclusiv avertismente privind blocarea roților sau aplicarea de amenzi – ceea ce aeroportul nu și-a dorit.

Conform lui De Bono, uneori, călătorii foloseau zona cu pricina pentru acte amoroase de ultim moment.

„Vă rugăm să vă deplasați și să oferiți spațiu celorlalți”

O imagine cu semnul a fost publicată pe rețeaua de socializare Facebook, care a strâns o mulțime de comentarii și peste 50.000 de like-uri. Internauții au fost de părere că aeroportul nu poate dicta cât timp  are voie un om să își strângă în brațe persoana dragă.

În plus, unul dintre internauți a calificat măsura drept „inumană”. Totuși, au fost și persoane care au lăudat aeroportul pentru această abordare, în condițiile în care în întreaga lume sunt introduse taxe pentru lăsarea apropiaților în zona de „drop-off”.

Conform lui De Bono, aeroportul nu va avea personal care să aibă grijă ca măsura să fie respectată, însă oamenii vor fi rugați să se mute în parcare.

„Nu suntem aici pentru a le spune oamenilor cât timp ar trebui să se îmbrățișeze, ci mai degrabă pentru a le transmite mesajul: vă rugăm să vă deplasați și să oferiți spațiu celorlalți.”

Urmărește-ne pe Google News