„Un irakian de 18 ani, apropiat suspectului principal şi care a jurat credinţă rețelei teroriste Stat Islamic, a fost arestat” în capitala Austriei joi seara, a anunțat ministrul de interne Gerhard Karner.

Alţi doi tineri, în vârstă de 19 şi 17 ani, au fost încarceraţi în acest dosar. Ei au fost arestaţi miercuri sub acuzația că și-au propus să omoare „cât mai multe persoane posibil” la unul dintre cele trei show-uri ale lui Taylor Swift programate pentru săptămâna aceasta.

Primul tânăr – un austriac originar din Macedonia de Nord – „a făcut mărturisiri complete şi a spus că avea intenţia să comită un atentat cu explozibilie şi arme albe”, a declarat joi directorul serviciilor austriece de informaţii (DSN) Omar Haijawi-Pirchner.

Al doilea supect este un minor de origine turco-croată, „angajat de câteva zile de o întreprindere subcontractantă care urma să furnizeze servicii la stadion”, a precizat şeful DSN.

Potrivit agenției de presă APA, Austria a fost informată de acest plan de atentat „în urmă cu zece-cincisprezece zile”.

Cântăreaţa Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, urma să concerteze de joi şi până sâmbătă la Viena, în cadrul turneului „Eras”, a cărei parte europeană a început în mai la Paris.

Din Franţa, Taylor Swift – care nu s-a exprimat până în prezent – s-a dus în Suedia, Portugalia, Spania, Regatul Unit, Irlanda, Olanda, Elveţia, Italia, Germania şi Polonia, de fiecare dată cu un impact notabil asupra economiei locale.

În Austria, erau aşteptaţi peste 170.000 de spectatori, iar veniturile erau estimate la aproximativ 100.000 de milioane de euro, potrivit unor date publicate de APA.

Urmărește-ne pe Google News