Potrivit poliției, bărbatul este „excepțional de norocos să fie în viață. Acestea sunt zone dificile, iar când lucrurile merg prost, există adesea urmări grave”.
Autoritățile au subliniat că pentru escaladarea muntelui Taranaki e nevoie de experiență, cunoștințe și echipament corespunzător, iar „lipsa echipamentului adecvat poate duce la un final foarte diferit de povestea de sâmbătă”.
„Izolarea sa față de alți munți, proximitatea față de coastă și poziția sa geografică determină unele dintre cele mai schimbătoare și mai nefavorabile condiții meteorologice din Noua Zeelandă. Vremea, combinată cu terenul complex și dur creează un mediu unic. O singură greșeală poate fi dezastruoasă”, a declarat Consiliul pentru Siguranța Montană din Noua Zeelandă.
Bărbatul făcea parte dintr-un grup care escalada Muntele Taranaki când a căzut și a dispărut din raza vizuală a celorlalți alpiniști.
Presa locală a relatat că un alt bărbat a coborât să își caute colegul, iar în scurt timp, un membru al echipajului de salvare al Muntelui Taranaki, prezent întâmplător în zonă, i s-a alăturat.
Alpinistul a fost găsit în viață, doar îi lipseau bocancii și crampoanele, care i-au căzut din picioare în timpul căderii, potrivit New Zealand Herald.
Incidentul a avut loc în aceeași zonă unde, în urmă cu un an, doi alpiniști și-au pierdut viața după ce au alunecat pe munte.
Perrrkele • 13.09.2023, 20:39
Alpinismul e o nebunie! Vrei să-ţi rişti viaţa? Du-te în Libia când trece Daniel!