Hezbollah a afirmat că „martirul” Ahmed Mahmoud Wahbi a condus până la începutul acestui an operaţiunile militare desfășurate de unitatea de elită Al-Radwan în sprijinul mișcării islamiste palestiniene Hamas.

Potrivit Hezbollah, atacul aerian de vineri s-a soldat cu moartea a 15 luptători de-ai săi, cel mai important dintre ei fiind şeful Al-Radwan, Ibrahim Aqil.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a anunțat vineri că „avioane de luptă ale armatei aerului au efectuat o lovitură ţintită (…), eliminându-l pe Ibrahim Aqil”.

La rândul său, Ministerul libanez al Sănătăţii a prezentat un bilanț de 14 morți și 66 de răniți. Totuși, echipele de salvare se aşteptau ca numărul victimelor să crească după acest atac care a provocat prăbuşirea a două imobile într-o zonă dens populată.

Atacul aerian de la Beirut a avut loc la câteva zile după operaţiunea spectaculoasă atribuită de asemenea Israelului în care au fost detonate de la distanţă mii de pagere şi dispozitive walkie-talkie ale Hezbollah, provocând cel puţin 37 de morţi, printre care doi copii, şi peste 3.500 de răniţi

Urmărește-ne pe Google News