Procurorii îl acuză pe “regele asfaltului”, alături de alte 7 persoane, de spălare de bani şi de evaziune fiscală. Prejudiciul pe care cei opt l-ar fi adus statului este de peste 400.000.000 de lei, adică aproape 100 de milioane de euro.
În prezent, Theodor Berna se află în arestul Poliţiei din Câmpina, pentru că ieri, după ce au analizat argumentele procurorilor, magistraţii l-au trimis în arest preventiv pentru 29 de zile. Omul de afaceri se consideră nedreptăţit şi a contestat deja sentinţa, decizia finală urmând a fi luată zilele următoare de judecătorii de la Tribunalul Prahova.
Nu e prima dată când firma condusă de Berna apare între coperţile unor dosare penale: prima oară, anul trecut, într-un caz de evaziune de 60 de milioane de euro, în care a fost trimis în judecată, printre alţii, şi fostul consilier guvernamental Marcel Păvăleanu, iar recent, în dosarul în care directorul din Primăria Capitalei Mădălin Dumitru a fost arestat pentru mai multe infracţiuni economice.

Avere de peste 40.000.000 de euro

Theodor Berna a fost consilierul lui Traian Băsescu pe vremea când acesta era primarul Capitalei, iar ulterior s-a folosit de relaţiile sale sus-puse pentru ca firma lui să câştige peste 100 de contracte bănoase cu statul, cel mai mare profit înregistrându-l în anul 2011: 23 de milioane de lei.
În plus, şi în prezent S.C. Tehnologica Radion SRL se numără printre firmele care au avut contracte de întreţinere a străzilor cu Primăria Capitalei şi are lucrări în derulare în Bucureşti, cele mai mari din acestea fiind modernizarea şoselelor Pantelimon şi Iancului şi amenajarea Căii Victoriei.
Potrivit ultimei ediţii a Top 300 Capital, Theodor Berna (63 de ani) este în primii 10 cei mai bogaţi constructori de drumuri şi autostrăzi din România. Averea lui se ridică la 40-42 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News