Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a spus că acest lucru ar însemna eliberarea totală a 100 din cele aproximativ 240 de persoane luate ostatice de către luptătorii Hamas în timpul masacrului din 7 octombrie din sudul Israelului.

În schimb, Israelul ar urma să elibereze, în total, 300 de prizonieri palestinieni în cadrul celor două schimburi – un număr care corespunde unei liste publicate miercuri pe care se află adolescenți încarcerați în Israel.

Ca parte a actualului acord, care ar trebui să înceapă joi, Israelul va întrerupe războiul din Gaza, care durează de aproape șapte săptămâni, pentru a permite atât recuperarea etapizată a celor 50 de ostatici – toți femei sau copii -, cât și intrarea în enclavă a ajutoarelor umanitare destinate civililor palestinieni.

„Al doilea lot va urma primului lot. (Israelul și Hamas) ar avea nevoie de patru sau cinci zile pentru a se organiza, va implica 50 de (ostatici) israelieni în schimbul a 150 de (prizonieri) palestinieni”, a declarat oficialul palestinian.

El a precizat că printre prizonieri se vor număra bătrâni, femei și copii, iar condițiile vor fi aceleași.

Oficialii israelieni nu au confirmat imediat această informație. Dar Israelul s-a oferit, prin intermediul unui comunicat emis de cabinetul de miniștri, să prelungească armistițiul cu o zi pentru fiecare alți 10 ostatici pe care Hamas îi va preda.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

Urmărește-ne pe Google News