Câinele, un mascul bull terrier, a fost găsit, pe 9 octombrie, în apă până la piept și legat de un gard la marginea Autostrăzii Interstate 75 din Tampa, în timp ce oamenii evacuau statul american cu câteva ore înainte ca uraganul Milton să lovească Florida.

Animalul, care a fost numit ulterior „Trooper”, părea speriat și a început să latre când a fost abordat de un ofițer din patrula autostrăzii, care l-a salvat și l-a dus la veterinar. În prezent starea câinelui este bună.

Procurorul de caz, Suzy Lopez, a declarat că bull terrierul se confrunta cu „moarte sigură” când a fost găsit.

„În comitatul Hillsborough, luăm foarte în serios cruzimea împotriva animalelor. Acest bărbat este acuzat de o infracțiune și riscă până la cinci ani de închisoare pentru fapta sa”, a transmis Suzy Lopez.

Acuzatul, care a fugit din Florida înaintea uraganului, le-a declarat anchetatorilor că a abandonat animalul de companie în drum spre Georgia pentru că „nu a găsit pe nimeni care să-i ia câinele”.

Giovanny Aldama Garcia a fost eliberat pe cauțiune, însă ancheta este în curs de desfășurare.

Câinii nu trebuie legați pe durata furtunilor, pentru a putea fugi ca să se salveze, dacă sunt surprinși de ape, au recomandat reprezentanţii Protecţiei Animalelor CJ Ilfov, duminică, 29 septembrie, înaintea inundațiilor care au lovit România.

Urmărește-ne pe Google News