Asteroidul are un diametru cuprins între 220 și 480 de metri, ceea ce înseamnă că ar putea fi aproape la fel de mare ca One World Trade Center din New York.

Un asteroid este definit drept „potențial periculos” dacă se apropie la mai puțin de 0,05 unități astronomice (4,65 milioane de mile) de Pământ și are un diametru mai mare de 140 metri.

În ciuda faptului că se află la o distanță de peste două ori mai mare decât Luna atunci când se apropie, asteroidul este clasificat drept obiect apropiat de Pământ (NEO) și este urmărit de agenția spațială.

„NEO sunt comete și asteroizi care au fost împinși de atracția gravitațională a planetelor din apropiere pe orbite care le permit să intre în vecinătatea Pământului”, a declarat NASA.

Asteroidul 2024 ON va fi prea mic pentru a fi văzut cu ochiul liber sau chiar cu un telescop obișnuit. Acesta poate fi considerat neînsemnat în comparație cu cel mai mare asteroid cunoscut, Ceres, care are peste 930 de km în diametru.

Asteroizii, care sunt bucăți mari de rocă rămase în urma coliziunilor din timpul vechiului sistem solar, se deplasează cu viteze mari datorită atracției gravitaționale imense exercitate asupra lor.

Urmărește-ne pe Google News