Pe 20 ianuarie 2018, copilul lui Anil Koppula, un australian de origine indiană, s-a născut prin cezariană. 5 ani mai târziu, bărbatul a dat în judecată Spitalul Regal din Melbourne, unde a fost efectuată operația.
Bărbatul a cerut suma nu pentru că au existat complicații în timpul nașterii, ci pentru că „procedura a fost prea traumatizantă pentru a fi urmărită”.
În chemarea în judecată, Koppula a explicat că spitalul l-a „încurajat” să participe la operație. Cu toate acestea, vederea sângelui și organelor soției sale „a fost extrem de traumatizantă pentru el.
Koppula susține că a dezvoltat o „tulburare psihotică” ca urmare, care a pus „o mare presiune asupra căsniciei sale”.
Procesul a avut loc Curtea Supremă din Victoria din Melbourne.
Bărbatul a trebuit să fie supus unui control efectuat de o comisie medicală, care a ajuns la concluzia că „gradul de afectare psihiatrică nu atinge pragul pentru o vătămare semnificativă”, necesară pentru a depune cererea de despăgubire de 600 de milioane de euro.
Judecătorul James Gorton a respins procesul intentat de Koppula. În verdict, el a spus că decizia medicilor de a-i permite să urmărească nașterea este „validă din punct de vedere juridic” și nu a produs „daune semnificative”.
Aura1 • 21.09.2023, 06:52
Poate că decizia era în apanajul lui, de a participa sau nu, chiar dacă a fost încurajat.