UPDATE ora 21.51: Toți cei 62 de oameni aflați la bordul avionului Voepass care s-a prăbușit în statul brazilian Sao Paulo au murit, au anunțat autoritățile locale din Valinhos, lângă orașul Vinhedo, unde avionul a căzut, transmite BBC.

UPDATE ora 21.24: Apărarea Civilă din Brazilia a anunțat că avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din cartierul Capela din Vinhedo și a lovit mai multe case, potrivit CNN.

„Nu există încă nicio confirmare a modului în care s-a produs accidentul sau a situației actuale a persoanelor de la bord”, a transmis compania aeriană Voepass.

Mai devreme, președintele brazilian Lula da Silva a anunțat, la un eveniment la care ținea un discurs, că „se pare” că nu există supraviețuitori.

***

Știrea inițială: Avionul de tip ATR-72, operat de compania aeriană Voepass Linhas Areas, zbura de la Cascavel, statul brazilian Parana, către Guarulhos, în Sao Paulo.

Pe rețelele sociale, au circulat filmări în care se vede cum avionul pică peste un pâlc de copaci, după care urmează o coloană uriașă de fum negru.

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva, aflat într-o vizită la Santa Catarina, a declarat că „se pare” că toți pasagerii au murit în accident.

„Aș dori ca toată lumea să se ridice astfel încât să putem ține un minut de reculegere, pentru că tocmai s-a prăbușit un avion în orașul Vinhedo, în Sao Paulo, cu 58 de pasageri și 4 membri ai echipajului și se pare că toți au murit”, a spus el, într-un videoclip distribuit pe X.

Pompierii din statul Sao Paulo au confirmat pe reţelele sociale că un avion s-a prăbuşit în orașul Vinhedo şi că au trimis şapte echipaje în regiunea accidentului.

Urmărește-ne pe Google News