Conform constatărilor inițiale ale Consiliului Olandez de siguranță (OVV), aeronava decolase de pe aeroportul Seppe, din Breda.

Avionul care s-a prăbușit aparține școlii de zbor de aviație Breda. Compania a anunțat acest lucru la câteva ore după accidentul în care pilotul a murit. „Gândurile noastre se îndreaptă către soție, familie și rude. tristețea este mare”, a transmis compania, într-un comunicat.


https://twitter.com/112Nederland_nl/status/1818615441385742843?ref_src=twsrc%5Etfw 

Jurnalistul muzical Jean-Paul Heck a asistat la accident. „Eram în drum de la Roosendaal la Den Bosch, cu familia mea”, a declarat el sursei citate. „Deodată am văzut pe autostradă o uriașă trombă de fum negru”.

În timp ce conducea spre marea mare de flăcări, nu știa ce a văzut. „Părea un fel de accident de Formula 1, în care totul a explodat complet. Resturile au fost răspândite pe zece până la douăzeci de metri și totul era plat. Pur și simplu nu mai vedeai ce era și am simțit un miros înțepător în mașină. La început m-am gândit că poate s-a răsturnat o mașină pe terasament, dar asta mi s-a părut puțin probabil, pentru că cineva nu ar fi condus, până la urmă, cu 300 de kilometri pe oră…”

Când Heck s-a oprit la o benzinărie, la câțiva kilometri distanță, pentru o pauză de cafea, a văzut un șofer de camion german tremurând. „Avionul se prăbușise literalmente chiar în fața lui. A văzut avionul făcând o întoarcere și brusc plonjând drept în jos. Șoferul chiar a crezut că va ateriza deasupra camionului său, așa că a fost foarte șocat”.

Urmărește-ne pe Google News