UPDATE ora 10.01: TAROM a confirmat, luni dimineață, printr-un comunicat, faptul că aeronava Boeing 737-700, care trebuia să facă duminică seară o cursă București – Chișinău, a fost lovită de fulger, relatează Agerpres.

„Cursa ROT209 OTP2005 (Bucureşti/Otopeni – Chişinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore şi 10 minute întârziere din motive tehnice. La decolare, pe fondul condiţiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică”, au transmis reprezentanții TAROM.

Compania aeriană precizează că cei 53 de pasageri ai avionului au fost îmbarcați ulterior într-o altă aeronavă Boeing 737 cu care au zburat către capitala Republicii Moldova.

De asemenea, TAROM menționează că niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost rănit.

Avionul lovit de fulger este supus verificărilor tehnice.

„În acest context, menţionam faptul că, în baza utilizării lor esenţiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecţiei faţă de acest tip de incidente, iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecţiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”, a mai transmis compania aeriană.

***

Știre inițială: Aeronava a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă din București la ora 22.10 și urma facă un zbor de puțin peste o oră până la Chișinău.

La o oră și opt minute de la decolare, avionul s-a întors pe Aeroportul Otopeni, după ce piloții „au transmis controlorilor de trafic aerian că trebuie să revină pe aeroportul din Capitală deoarece avionul ar fi fost lovit de fulger”, notează sursa citată, precizând că motivul revenirii la București nu este confirmat oficial.

Ulterior, pasagerii zborului RO209 au fost transportați în capitala Republicii Moldova cu un alt avion, care a aterizat la destinație la ora 2.00, potrivit datelor de pe site-ul flightradar24.com.

Urmărește-ne pe Google News