Kuznețova a spus că, după mobilizare, Andrei i-a trimis pașaportul său prin poștă, precum și documentele altor șase camarazi mobilizați cu el. Femeia le-a dat mamelor mobilizaților pașapoartele.

Mai târziu, părinții acestor bărbați au contactat reprezentanți ai Ministerului Apărării. Potrivit Kuznețovei, li s-a spus că doar doi dintre cei șapte recruți au supraviețuit. Sunt la infirmerie, nu se știe nimic despre starea lor.

„Din cei șapte băieți ale căror pașapoarte le-am primit, doar doi au supraviețuit. (…) Pentru mulți alții, cadavrele rămân fără nume, nu este clar ce și unde li se întâmplă. Am fost doar norocoși că el a fost identificat și erau câteva documente acolo. Ni s-a spus: să zici mersi că a avut fața întreagă”, a declarat sora avocatului ucis în Ucraina.

Oficial, moartea colegilor lui Nikiforov nu a fost anunțată și asta pentru că, i-au spus autoritățile, ceilalți nu au putut fi identificați.

Avocatul Andrei Nikiforov, care avea 40 de ani, a murit în Ucraina pe 7 octombrie. A fost mobilizat pe 24 septembrie. Acesta este primul caz confirmat de deces al unui mobilizat din Sankt Petersburg, care a devenit cunoscut. Mai târziu, noi citații au început să vină la familia acestuia. Una pentru soțul Iuliei Kuznețova, sora avocatului, alta pentru fiul ei în vârstă de 23 de ani. Amândoi au fost, de asemenea, mobilizați în armată.

În afară de Nikiforov, Bumaga a documentat și cazul lui Vadim Sedov, un profesor de educație fizică mobilizat din Sankt Petersburg, care a murit în război pe 5 octombrie.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News