Primele informații arată însă că victima sa nu este persoana pentru care a fost angajat să o ucidă. Ucigașul de 14 ani a fost arestat, după ce a fost denunțat chiar de către cel care l-a angajat.

Duminică, procurorul din Marsilia, Nicolas Bessone, a precizat că două crime recente în care au fost implicați adolescenți demonstrează o schimbare de tactică în războaiele pentru teritorii ale traficanților și distribuitorilor de droguri.

Aceștia recrutează minori pentru a comite infracțiuni violente. Șoferul asasinat de minorul de 14 ani pare a fi o victimă colaterală în acest război.

În vârstă de 36 de ani și cunoscut ca fotbalist amator, acest bărbat a fost găsit, vineri, împușcat în cap în mașina sa, în apropierea gării principale a orașului.

El nu avea legătură cu traficul de droguri din orașul mediteranean și nu ar fi fost, de fapt, ținta desemnată pentru a fi lichidată de adolescentul criminal.

Minorul a fost arestat și pus sub acuzare

Potrivit procurorului Bessone, deținutul din penitenciar „a recrutat un minor de 14 ani din Vaucluse și a organizat lucrurile pentru ca acesta să fie luat cu mașina și dus într-o cameră de hotel din Marsilia”.

Băiatul, care avea la el un pistol Magnum, a fost instruit să ia un taxi pentru a ajunge la victimă. El i-a cerut șoferului Bolt să aștepte, însă acesta ar fi refuzat, iar adolescentul l-a împușcat în ceafă. Ucigașul a fugit și s-a ascuns în apropiere de locul crimei.

El a sunat cerând să fie luat de acolo, însă deținutul care l-a recrutat a contactat poliția și l-a denunțat, a menționat procurorul.

Minorul a fost arestat, interogat și pus sub acuzare. Nu este clar motivul pentru care a deținutul care l-a recrutat pe băiat a decis să-l dea pe mâna autorităților.

Cum a sfârșit un adolescent tocmit să intimideze un traficant

Informațiile coroborate de anchetatori arată că băiatului de 14 ani i s-a cerut, de fapt, să răzbune moartea unui alt minor, de 15 ani.

Acesta din urmă a fost înjunghiat mortal, iar cadavrul i-a fost incendiat, după ce a fost „angajat”, contra sumei de 2.000 de euro, să dea foc ușii locuinței unui traficant de droguri dintr-o bandă rivală.

Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța, este grav afectat de violența legată de droguri, pe care președintele Emmanuel Macron s-a angajat anul acesta să o elimine.

Ultimele două decese din cazurile conexe relatate prezentate de procurori ridică la 17 numărul crimelor legate de droguri, comise aici de la începutul acestui an.

În 2023, 49 de persoane au fost ucise în violențele comise de traficanți la Marsilia.

Urmărește-ne pe Google News