Peste 800 de oameni l-au căutat pe băiețel din după-amiaza zilei de 8 iulie, de când a fost anunțată disparița lui, dar procurorul Remy Avon a anunțat miercuri că echipele de căutare nu vor mai fi trimise după el. Joi a început o ultimă căutare și vineri aceasta s-a încheiat fără vreun rezultat.

„Sectorul care leagă Vernet de Haut de Vernet a fost greblat, adică 1,8 kilometri, precum și centrul cătunului”, a precizat procurorul. „Aceste operațiuni nu au dat niciun indiciu”, spune el.

Emile are 90 de centimetri înălțime și în ziua dispariției purta un tricou galben, pantaloni scurți albi și cizme de drumeție. Odată cu sistarea căutărilor și după trecerea a 9 zile, parchetul a lansat oficial o anchetă, luni.

Iar Poliția folosește un detector de metale pentru a-l găsi pe băiat, pentru că există o suspiciune teribilă: Emile ar fi putut fi prins într-o cositoare de fân.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu copilul mic pe 8 iulie, în idilica așezare de 25 de locuitori din Haut-Vernet. Un lucru este clar: înainte ca Émile să dispară, a fost cu bunica, bunicul și alte câteva rude. Micuțul era venit în vacanță în sat, la bunici.

Doi vecini l-au văzut pe Emile singur pe o uliță în jurul orei 17:15. După aceea, urma lui se pierde. Căutările la scară largă nu au avut succes. De aceea, anchetatorii au adus un detector de metale extrem de sensibil, după cum relatează acum postul de televiziune francez BFMTV.

Dispozitivul armatei ar trebui să caute copilul pe câmp, în baloții de fân. Detectorul este atât de precis, încât ar putea găsi chiar și un buton metalic de trei centimetri, în iarba uscată .

Unele dintre ipotezele legate de dispariția băiețelului, precum atacul unei păsări de pradă sau al unui lup, au fost deja excluse de poliție. Cele 20 de case din aşezare au fost și ele percheziţionate.

Rémy Avon a subliniat că anchetatorii nu au încă o teză concretă cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu băiețelul. De la dispariția lui, satul a fost izolat de frica curioșilor.

Locuitorii se tem că micuțul nu va fi găsit decât în ​​toamnă, când fermierii își hrănesc animalele cu fânul care a fost acum recoltat. Un fermier a declarat pentru postul BFMTV: „Uneori găsim căprioare. Cel mic ar fi putut ateriza în iarba lungă și ar fi putut fi lovit de un utilaj agricol. Ar fi oribil”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News