Mattia Aguzzi, în vârstă de 37 de ani, se ducea spre un magazin de pâine din centrul orașului Torino, atunci când a auzit un bărbat că strigă după ajutor, dintr-un apartament de la etaj. Acesta văzuse că o fetiță se află pe marginea balconului, la etajul 5 al unui bloc.

„Fetiţa se apleca din ce în ce mai mult şi se urca pe margine. Se ţinea doar cu mâinile, iar picioarele ei erau în aer”, a declarat Aguzzi pentru Sky24, vorbind în faţa spitalului unde a fost tratat pentru răni minore.

El a povestit că a început să strige la ea, încercând să o facă să se oprească, însă a realizat că nu îl aude. Așa că a calculat unde ar putea să cadă și a așteptat în acel loc.

M-am pus în calea ei, am închis ochii şi am sperat că totul va fi bine. Am amortizat şocul căzăturii şi am căzut amândoi la pământ.

Mattia Aguzzi, bărbatul care a salvat fetița de 3 ani:

El a mai povestit că inițial fetița nu mai dădea niciun semn de viață, însă la scurt timp a început să plângă. „Am răsuflat ușurat”, a continuat Mattia Aguzzi.

Imediat au apărut în stradă și părinții fetiței, care realizaseră ce s-a întâmplat, iar copila a fost dusă la spital, pentru un control. Ea este în stare bună, la fel ca și salvatorul ei, care a suferit și el răni minore.

Val de laude după gestul eroic

După ce faptul a devenit public, primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a cerut ca Aguzzi să fie omagiat.

„Acţiunile lui Mattia Aguzzi, concetăţeanul nostru care în această dimineaţă, prinzând-o din zbor, a salvat viaţa fetiţei care a căzut de la etajul cinci, este un gest eroic şi extraordinar”, a scris Lo Russo într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul Camilla Laureti a declarat, de asemenea, că speră că bărbatului îi va fi acordată o medalie naţională.

„Propun ca #MattiaAguzzi, care a salvat o fetiţă care a căzut de la etajul cinci, riscându-şi siguranţa şi probabil propria viaţă, să primească Medalia de Aur pentru Valoare Civilă!”, a scris ea într-o postare pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a adus, la rândul său, mulțumiri bancherului.

„Povestea unei fetiţe care a căzut de la balconul unui apartament de la etajul al cincilea al unei clădiri din Torino ar fi putut să se transforme într-o tragedie. Dar datorită promptitudinii lui Mattia Aguzzi, care a văzut-o căzând şi a prins-o în aer, viaţa ei este salvată. Multă onoare şi recunoştinţă pentru acest tânăr erou”, a scris Meloni duminică pe X.

Mattia Aguzzi a spus că gestul său a fost unul firesc și că nu crede că este erou. „Am făcut totul atât de natural. Nu m-am gândit la nimic şi am încercat să fac ceea ce trebuia făcut”, a precizat bărbatul.

Urmărește-ne pe Google News