VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Potrivit BBC, bărbatul a avut nevoie de 7 luni să completeze competiția și a spus că ”cea care contează este călătoria, nu destinația”. Ideea pentru aventură i-a venit în timp ce savura o halbă de bere într-un bar în Dartmoor.

Călătoria a pornit pe insula norvegiană Svalbard, într-o localitate aflată lângă mină abandonată, numită Pyramiden, care are o populația de patru oameni. Coombs a declarat că găsirea celui mai nordic bar a fost un ”proces demn de un eseu de investigație”.

”Pyramiden este la mai puțin de 1000 de kilometri de Polul Nord și este cea mai nordică așezare umană cu o populație civilă permanentă. Și are un singur bar. Rezidenții trăiesc într-o clădire – vechiul hotel al orașului, care are, încă un bar funcțional”, a declarat bărbatul.

Pentru a găsi cel mai sudic bar din lume, Coombs s-a uitat pe lista localurilor unde oricine poate intra să cumpere o bere. Deși sunt baruri în Antarctica, acestea sunt localizate în bazele militare și nu sunt accesibile civililor. Astfel, bărbatul a căutat cele mai sudice așezări în afara Antarcticii, găsind localitatea Puerto Williams in Tierra del Fuego, din Chile.

Din Pyramiden, Coombs a condus mașina lui veche de 20 de ani prin Europa, apoi a transportat-o cu o ambarcațiune la New York în August. Ulterior, el a călătorit în Statele Unite până în California, înainte să se îndrepte către Mexic. Pe parcursul călătoriei, el a fost însoțit de mai mulți prieteni.

”America Centrală a fost ușor de trecut pe patru roți, înainte să transportăm mașina cu o barcă prin provincia mlăștinoasă Darien până în Columbia.

”Ulterior, au fost doar 12.874 de kilometri pentru a trece de Columbia, Ecuador, Peru, Chine și Argentina, pentru a ajunge la ultimul bar de pe Pământ”, a continuat bărbatul.

Destinația finală a fost Puerto Williams, unde Coombs a ajuns pe 12 februarie și a găsit cel mai sudic bar din lume.

”Am avut ceva de condus”, a spus amuzat bărbatul.

”Sunt probabil locuri mult mai interesante spre care să călătorești 32.186 de kilometri, dar nu asta contează. Este călătoria care contează, nu destinația”, a conchis Ben Coombs.


Adina Pintilie, regizoarea care a câștigat Ursul de Aur la Berlin


FOTO: NORTH FOTO

 
 

Urmărește-ne pe Google News