„Acest om a supraviețuit într-un scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat marinar”, a spus un oficial al Gărzii de Coastă americane, care a luat parte la operațiunea de salvare.

Potrivit autorităților americane, bărbatul se afla într-o barcă de pescuit care a rămas blocată, miercuri, în largul Madeira Beach, Florida. Asta cu câteva ore înainte ca uraganul Milton să măture uscatul.

Cu toate acestea, bărbatul a putut să trimită un mesaj radio către paza de coastă, înainte de ora 18.45. Iar joi, a fost găsit la aproximativ 48 km de coasta Floridei, agățat de o ladă frigorifică deschisă.

În imagini se vede cum un scafandru este coborât din elicopter și înoată spre bărbat ca să îl recupereze din apă.

„Acest om a supraviețuit într-un scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat marinar”, a spus Dana Grady.

A supraviețuit miraculos

După ce a fost pescut din ocean, bărbatul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, a transmis Paza de Coastă. Agenția a estimat că acesta a supraviețuit unor rafale de vânt dee de 121-145 km/h și unor valuri de 7,6 metri înălțime în timpul nopții petrecute pe apă. Nu se știe ce s-a întâmplat cu barca lui. 

Echipele de salvare au continuat să ajute locuitorii din Florida după ce uraganul Milton a lovit comunitățile de pe coastă. Furtuna a distrus case și a umplut străzile cu noroi, generând tornade mortale. Cel puțin șase persoane au murit. 

Printre cele mai dramatice salvări, se numără acțiunea ofițerilor din Hillsborough County care au găsit un băiat de 14 ani plutind pe o bucată de gard. Cel puțin 340 de persoane și 49 de animale de companie au fost salvate, a declarat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, joi după-amiază. 

Urmărește-ne pe Google News