Potrivit unui raport al AP, Spriestersbach a fost confundat cu un bărbat pe nume Thomas Castleberry în 2017 de către un polițist. Thomas Castleberry era acuzat că a încălcat condițiile de eliberare condiționată privind o infracțiune.
Cei doi bărbați nu se cunoșteau, nu aveau nicio legătură și nici nu s-au întâlnit. Cumva, însă, Spriesterbach a ajuns să fie internat la spitalul de stat din Hawaii. A stat acolo doi ani și opt luni.
Situația lui putea să fie clarificată rapid, dacă poliția ar fi comparat amprentele celor doi bărbați, acuză avocații unui ONG numit Hawaii Innocence Project.
„Nimeni nu l-a crezut și nu a luat măsuri pentru a-i verifica identitatea, ce ar fi determinat că Spriestersbach spunea adevărul. În plus, cu cât Spriestersbach și-a vocalizat nevinovăția, afirmând că nu este domnul Castleberry, cu atât a fost declarat mai delirant și psihotic de către medicii H.S.H. și a fost puternic medicamentat”, au susținut avocații lui Spriestersbach.
Spitalul de stat din Hawaii nu a dat nici o explicație despre acest caz.
Spriestersbach a fost eliberat în ianuarie 2020, când autoritățile și-au dat seama că nu era Castleberry. Acum locuiește cu sora sa în statul american Vermont.
„Au folosit împotriva lui chiar propriul argument: «Eu nu sunt Thomas Castleberry. Nu am comis aceste crime… Nu sunt eu». Așa că au folosit aceste vorbe spunând că delirează, ca justificare pentru ținerea lui la spital. Îi este atât de teamă că o să-l ia din nou”, a precizat sora bărbatului.
Foto: Profimedia
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!