Bărbatul care vinde mașini second-hand le-a povestit polițiștilor că a mers mai întâi la un service de mașini din Ilfov și că, după ce i-au verificat mașina, angajații i-au spus că au găsit pe țeava de eșapament „ceva suspect, lipit acolo”. Lucrătorii service-ului nu au tras de dispozitiv.

Bărbatul a plecat apoi în București. Odată ajuns în zona Pantelimon, a sunat la numărul de urgență 112 și a spus că are sub mașina Audi, model vechi, ceva suspect lipit cu scotch. „Nu a sunat pe un ton alarmant, a spus senin că «parcă arată a petarde de Crăciun». Și la câte apeluri false sunt, dispecerul nu a sesizat un pericol, din tonul vocii bărbatului”, spun surse din Poliție.

În timp ce era la telefon, bărbatul i-a spus operatorului că se bagă sub mașină și că scoate scotch-ul. După ce l-a scos, a spus că „arată ca niște petarde”.

Antena 3 a scris că el ar fi fost îndrumat apoi să ia bomba și să meargă la cea mai apropiată secție de Poliție, dar această ipoteză nu a fost confirmată.

„Lucrurile nu au stat deloc așa. Operatorul i-a spus să rămână pe loc, că vine un echipaj la fața locului să verifice. Echipajul a sosit, a luat dispozitivul și lui i-au cerut să vină cu mașina la Secția 23, ca să continue verificările”, susțin sursele ziarului.

După ce au ajuns la Secția 23, a sosit și o echipă pirotehnică, iar în urma verificării dispozitivului și a mașinii Audi, model vechi, nu s-a constatat nimic periculos.

Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului București, iar Poliția analizează să vadă dacă au fost respectate procedurile standard în astfel de situații.

Urmărește-ne pe Google News