UPDATE 13.59: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marţi, la solicitarea News.ro, că persoana reţinută de autorităţile britanice în legătură cu incidentul din petrecut în Leicester Square este cetăţean român, iar Consulatul General al României la Londra va urma procedurile specifice în astfel de cazuri. De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost primite alte solicitări în legătură cu acest caz.

***

Știrea inițială: Potrivit posului BBC, Ioan Pintaru, fără domiciliu stabil, a fost, de asemenea, acuzat de deţinere a unui obiect tăios

Presa britanică nu oferă alte detalii despre acest cetățean. Numele lui ar putea fi preluat greșit de la autoritățile competente.

Fata a fost dusă la spital cu răni grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, a informat Poliţia Metropolitană.

Ioan Pintaru a fost plasat în arest preventiv şi urmează să fie audiat la Curtea Magistraţilor din Westminster.

Anchetatorii lucrează în prezent pentru a stabili motivaţia suspectului şi a îndemnat pe oricine a fost martor la ceea ce s-a întâmplat sau are orice informaţii să contacteze poliţia.

Poliţia a declarat că nu există nicio informație că incidentul ar fi avut legătură cu terorismul, iar victimele şi atacatorul nu păreau să se cunoască între ele.

Leicester Square şi zona înconjurătoare atrag aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână şi găzduiesc magazine, teatre, cinematografe şi restaurante.

Urmărește-ne pe Google News