Bărbatul a coborât dintr-o mașină, cu un copil în brațe, și s-a îndreptat spre cușca în care se afla ursoaica și care nu era securizată, deoarece puiul era încă liber. Și-a dorit enorm să facă fotografii cu animalul și a devenit recalcitrant în momentul în care pădurii i-au interzis. S-a calmat abia după ce jandarmii i-au dat două amenzi.

„Șoferul mi-a făcut semn cu mâna că are și el, chipurile, o poză de făcut. S-a dat jos din mașină bărbatul cu un copil în brațe. Am ridicat tonul la el și i-am spus că e inconștient. Ursul era în spatele cuștii acolo, noi așteptam să intre. Intrase doar femela, așteptam să intre puiul. Timp în care a încercat să se apropie de mine, băieții de la jandarmi l-au oprit. Apoi m-am retras. A rămas înjurând și amenințând că mă dă afară din serviciu și tot felul de chestii din astea”, susține pădurarul.

Dosar penal pentru ultraj. „Comportament condamnabil și sfidător”

Problemele bărbatului care a pus în pericol minorul aproape de Barajul Vidraru nu se opresc însă doar la cele două amenzi primite de la Jandarmerie. Polițiștii i-au deschis dosar penal pentru ultraj.

„Inspectoratul pentru Poliţie Judeţean Argeş mi-a comunicat că s-a autosesizat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în ceea ce priveşte personalul silvic. Este un comportament condamnabil şi absolut sfidător la adresa instituţiilor statului”, a spus Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș.

„Fac încă un apel public pentru cei care vor fi prezenți – să nu se apropie de urs. Să nu se oprească pentru a-l hrăni și să nu-l fotografieze”, a mai transmis prefectul.

Urmărește-ne pe Google News