Un bărbat în vârstă de 81 de ani din Montana a fost condamnat la șase luni de închisoare federală pentru că a folosit ilegal țesuturi și testicule de la oi mari, vânate în Asia Centrală și SUA, pentru a crea oi hibride pentru vânătoare în captivitate, în Texas și Minnesota.

Judecătorul de la tribunalul de district din SUA, Brian Morris, a declarat că s-a străduit să vină cu o sentință pentru Arthur „Jack” Schubarth din Vaughn, Montana. El a spus că a luat în calcul vârsta lui Schubarth și lipsa antecedentelor penale. Dar a fost nevoie de o sentință care să îi descurajeze pe alții să încerce „să schimbe structura genetică a creaturilor” de pe Pământ.

Judecătorul Morris l-a amendat pe Schubarth cu 20.000 de dolari și l-a obligat să facă o plată de 4.000 de dolari către Fundația pentru Pește și Fauna Sălbatică din SUA.

„Va trebui să muncesc tot restul vieții pentru a repara tot ce am făcut”, i-a spus Schubarth judecătorului în pledoaria finală.

Avocatul lui Schubarth, Jason Holden, a spus că acest proces de clonare a oilor uriașe Marco Polo, vânate în Kârgâzstan în 2013, a distrus „viața, reputația și familia” clientului său.

„Cred că asta l-a stricat”, a spus Holden.

Oaia modificată genetic va fi dusă la o grădină zoologică

Holden a susținut că Schubarth a fost un om harnic, care a avut întotdeauna grijă de animale și a făcut ceva ce nimeni altcineva nu ar fi putut face în clonarea oilor uriașe, pe care a numit-o Montana Mountain King – sau MMK.

Animalul a fost confiscat de US Fish and Wildlife Service și este ținut într-o unitate acreditată până când poate fi transferat la o grădină zoologică, a declarat Richard Bare, un agent special al serviciului pentru animale sălbatice.

Schubarth a pledat vinovat în martie pentru acuzațiile potrivit cărora el și alte cinci persoane au conspirat pentru a folosi țesut de la o oaie Marco Polo adusă ilegal în SUA pentru a clona acel animal și apoi să folosească clona și descendenții săi pentru a crea o specie hibridă de oaie mai mare.

Oile Marco Polo sunt cele mai mari din lume, pot cântări 136 kg și au coarne ondulate lungi de până la 1,5 metri.

Urmărește-ne pe Google News