Naghi Vasile a ajuns pe 3 decembrie la Spitalul Victor Babeș, diagnosticat cu COVID-19. Cu toate că suferea de mai multe afecțiuni care îl încadrau în categoria de risc maxim – diabet, hipertensiune, boală renală și o pancreatită cronică – evoluția bolii nu i-a fost una defavorabilă, bărbatul vindecându-se de COVID-19.
La externarea din spital, a primit indicația de a-și monitoriza afecțiunile existente, fără tratament suplimentar, deși reclama o durere abdominală acută.
Biletul de externare avea ca recomandări control cardiologic, diabetologic, hidratare corespunzătoare și vaccinare antigripală de sezon.
La doar patru zile după ce bărbatul a revenit acasă din spital, familia a fost nevoită să sune la 112, pentru că starea sa s-a înrăutățit.
Astfel, pe 22 decembrie, bărbatul a fost internat de urgență, de această dată la Spitalul Sf. Pantelimon. „Medicii de aici s-au dat peste cap să afle ce are”, a declarat fiul său.
În urma analizelor făcute în prima zi de internare la Spitalul Sf. Pantelimon, a apărut prima infecție nosocomială, cea cu Clostridium difficile.
În ciuda tratamentului, infecția a devenit sistemică, iar organele i-au cedat pe rând, sfârșitul fiind inevitabil. Pe 8 ianuarie, Naghi Vasile a murit din cauza șocului septic.
„Este dificil de dovedit de unde este infecția. Putea să ia Clostridium din orice alt spital prin care a umblat în ultimii 10 ani, pentru că Clostridium nu se elimină din organism. De la noi din spital, el a plecat vindecat de COVID. Sunt persoane care mor acasă, după ce pleacă din spital, din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19. O persoană cu vârsta peste 80 de ani poate avea complicații, din cauza bolilor pe care le-a dus toată viața”, a declarat, pentru HotNews.ro, Emilian Imbri, managerul Spitalului
Victor Babeș.
Citește mai departe pe HotNews.ro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro