Conducerea spitalului l-a tratat în toată acestă perioadă, dar se află într-o situație delicată. A aflat identitatea acestuia în anul 2000 și a vrut să-i facă buletin, aflând că fusese declarat mort la Starea Civilă din Galați. Singura cale de anulare a certificatului de deces a fost chemarea în judecată a municipalității gălățene, proces început în 2009. Conducerea de la Socola nu avea cum să deconteze la Casa de Asigurări toate cheltuielile, pentru că persoana figurează decedată, relatează ziaruldeiasi.ro.
„La noi ajung frecvent persoane cu identitate necunoscută, oamenii sunt luaţi de pe stradă, accidentaţi, drogaţi, şi primesc la noi asistenţă, cazare. Pe unii dintre aceştia nu reuşim să-i identificăm nici cu ajutorul Poliţiei. Am avut o surpriză să aflăm că unul dintre cei aflaţi la noi este declarat decedat. Am dat în judecată Primăria Galaţi pentru anularea actului de deces, era singura variantă. A fost un proces lung, prima dată ne-a fost respinsă solicitarea, în 2009. Acum avem o hotărâre definitivă de anulare a certificatului de deces. A fost obţinută în 2016. Cei de la Primăria Galaţi încă nu ne-au răspuns. El stă la noi de 20 de ani, noi oferim servicii, el este declarat mort, noi nu putem deconta nimic la Casa de Asigurări de Sănătate. După ce vom obţine actul de identitate situaţia va reveni la normal şi vom putea deconta toate cheltuielile”, a declarat managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu.
VIDEO/ Bărbatul cu cele mai multe piercinguri din lume a venit la București! Rolf Buchholz are 453 de cercei înfipți în tot corpul
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro