Potrivit IPJ Alba, pe 3 septembrie, bărbatul a condus fără permis un autoturism neînmatriculat, pe care ar fi aplicat plăcuţele de înmatriculare atribuite unui alt autoturism, până în comuna Ighiu, judeţul Alba.

„Acolo, s-ar fi legitimat în faţa a două persoane ca fiind poliţist şi le-ar fi cerut să urce în autoturism pentru a fi conduse la sediul poliţiei, iar uneia dintre persoane i-ar fi cerut telefonul mobil, fără ca ulterior să-l mai restituie”, a transmis IPJ Alba, într-un comunicat citat de Agerpres.

În vederea documentării activităţii infracţionale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, locuinţa acestuia a fost percheziţionată.

Bărbatul a fost inițial reținut pentru conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, furt, uzurparea de calităţi oficiale şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, iar apoi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.

Urmărește-ne pe Google News