Aurelian Iosifescu a căzut în cap de la mai bine de doi metri și jumătate înălțime din remorca unui tractor, în timp ce voia să-și ajute vecinul. Nevasta bărbatului a povestit că, inițial, și-a dus soțul la Spitalul din Câmpulung, unde medicii au constatat că avea vertebrele tasate. A fost transferat la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde a fost operat de urgență, relatează Mediafax.ro.
Operația la colană a decurs bine, iar Doinița Iosifescu, soția lui Aurelian Iosifescu, a sperat că recuperarea va fi una rapidă. Starea de sănătate a bărbatului s-a degradat pentru că a început să facă febră și diaree, semne ale unei infecții puternice.
„Împlinea 47 de ani pe 24 martie. Pe 19 februarie a murit. L-am dus la spital la Câmpulung şi aici au zis că nu e de competenţa lor şi l-au trimis la Bucureşti. Tot timpul a fost conştient. Şi înainte să moară. El a ieşit cu bine din operaţie şi după două zile a început să facă febră. Am întrebat ce are. Nu îmi spunea nimeni nimic. Am tot spus că dacă trebuie vreun medicament şi nu există în spital, fac rost şi îl aduc. Personalul medical mi-a zis că nu trebuie nimic, că are tot ce trebuie acolo”, a declarat Doiniţa Iosifescu.
Doinița Iosifescu spune că a stat timp de cinci săptămâni lângă patul în care se afla soțul ei.
„O lună a făcut febră. I-am întrebat pe cei de la spital de ce. Au zis continuu că nu ştiu, nu ştiu. Când întrebam asistentele cum i-au ieşit analizele, mă pasau la domnul doctor, iar acesta nu stătea niciodată de vorbă cu mine. Spunea:
. Cinci săptămâni am stat lângă patul lui, pe scaun. N-am plecat de lângă el. Niciodată nu m-am gândit că plec din spital fără el în viaţă. Pe 18 februarie soţul meu s-a simţit rău. I-am anunţat pe medici. Au venit după un timp, când au vrut ei. Asta s-a întâmplat la Bagdasar Arseni, pe secţia de Neurochirurgie, etajul 8. Apoi, când l-au băgat la Terapie Intensivă mi-au spus că a făcut şoc septic. De la ce? Nu a spus nimeni nimic. Cred că bacterie a fost, că şoc septic nu făcea de la operaţie. În spital se făcea curăţenie, dar pereţii erau murdari”, a precizat femeia.
Un bărbat din Argeș a murit la Spitalul „Bagdasar Arseni”, după o operație reușită
Soția bărbatului, care ar fi fost răpus din cauza unei bacterii, a spus că a vorbit cu soţul său până în ultima zi, fără să ştie însă de ce suferea.
„Ultima dată am vorbit cu el când era la Terapie Intensivă, la ora 9.30, când mi s-a dat voie să intru. Mi-a zis să am grijă de mine, că mă iubeşte, iar eu i-am spus să lupte, că suntem alături de el. Mi-a promis că o să lupte. Au fost ultimele lui cuvinte. La ora 15 m-au sunat şi m-au chemat la el. Murise deja. (…) Era sănătos. În fiecare an făcea analizele. Nu pot să cred. Nu dau spitalul în judecată, că nu am bani, dar aş vrea să nu mai moară şi alţii, mai ales tineret. Atât mai vreau”, a spus Doiniţa Iosifescu.
Mama lui Aurelian este sfârșiată de durere. În vârstă de 77 de ani, Cornelia Iosifescu și-a pierdut în urmă cu două luni și soțul.
„Cu o duminică înainte să moară fusesem la el şi era foarte bine. Vorbea, îşi mişca gâtul… Nu mă gândeam la o aşa tragedie. Cumplit. După ce că eram terminată după moartea tatălui său, de acum două luni, mi-a mai venit şi necazul ăsta ca un trăsnet. Îşi revenise repede după operaţie. Am vorbit cu el şi la telefon. Spunea că e bine”, a povestit, plângând, mama bărbatului care a murit în spital.
Aurelian Iosifescu era singurul care aducea bani în casă
Cumnatului bărbatului decedat susține că sistemul medical este de vină pentru tragedia din familia sa.
„Eu zic că sistemul e de vină. Citind fişa, în dimineaţa zilei de 18 februarie era cooperant, conştient, stabil neurologic. În decurs de 12 ore era trecut decedat. El era optimist, luptător. Nu îmi explic. Dacă se înrăutăţea situaţia şi suferea câteva zile la rând, înţelegeam, dar dacă în dimineaţa zilei de 18 eşti bine, cum pe 19 dimineaţa nu mai eşti? Ce aşteptări să avem de la spital?”, a spus Lori Bădescu, cumnatul lui Aurelian Iosifescu.
De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, dr. Florin Bica, a explicat că nu poate prezenta situația completă, fără să aibă acordul familiei.
„Menţionăm faptul că probele biologice recoltate pacientului I.A. şi analizate la Institutul
, pe perioada internării, NU au confirmat prezenţa bacteriei Clostridium Difficille”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.
Aurelian Iosifescu era singurul care întreținea familia, soția și cei doi copii, în vârstă de 19 și 21 de ani. Pentru că acum nu mai au niciun venit, oamenii nu-și pot angaja un avocat care să-i reprezinte în instanță într-un eventual proces împotriva spitalului.
sursă foto: sursata.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro