Judecătoria Sectorului 3 a emis un ordin de protecţie în luna mai pe numele unui bucureştean de 37 de ani, iar două luni mai târziu acesta a fost reţinut pentru încălcarea a ordinului de protecţie emis de către o instanţă şi distrugere, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

Bărbatul a fost reţinut, ulterior fiind plasat sub controlul judiciar pentru 60 de zile. Surse din anchetă au precizat că ordinul de protecţie a fost emis pentru o perioadă de 8 luni, iar bărbatul şi-a rupt brăţara electronică în ziua în care a semnat actele de divorţ.

„Pe 5 iulie, în jurul orei 23.45, dispeceratul SIME a primit o semnalare, precum că un dispozitiv electronic de supraveghere montat bărbatului în cauză a fost înlăturat, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4. Imediat, s-a luat legătura cu bărbatul în cauză, căruia i s-a comunicat să rămână la locaţia respectivă, întrucât la faţa locului se va deplasa un echipaj de poliţie, însă bărbatul a refuzat aceste indicaţii şi a plecat cu autoturismul, având asupra sa atât telefonul mobil personal, cât şi terminalul mobil şi sistemul electronic de supraveghere”, a transmis sursa citată.

Concomitent, poliţiştii Secţiei 23 s-au deplasat la adresa persoanei protejate, unde s-au asigurat că este în afara oricărui pericol.

„Ulterior, bărbatul a parcat maşina în dreptul unei locaţii, abandonând terminalul mobil şi sistemul electronic de supraveghere. În jurul orei 01.00, a ajuns pe strada de domiciliu a persoanei protejate, moment în care a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 23 Poliţie. De asemenea, în autoturismul acestuia, au fost găsite terminalul mobil distrus şi dispozitivul electronic de supraveghere desfăcut. Întrucât bărbatul a avut un comportament recalcitrant la momentul depistării, s-a procedat la imobilizarea sa”, au mai transmis poliţiştii.

Urmărește-ne pe Google News