Potrivit ISU Giurgiu, bărbatul a aflat de la poliţie că este vorba despre un obiect de muniţie şi că trebuie solicitat ajutorul pirotehnicienilor.

Sosiți la fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre o grenadă defensivă. Aceasta a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

„Reamintim că, de la început anului, au mai fost găsite patru proiectile explozive, de calibrul 57, 75 şi 100 mm, un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm şi un proiectil perforant de calibrul 88 mm în municipiul Giurgiu şi în localităţile Vedea, Mihăileşti, Băneasa, Vlad Ţepeş şi Bolintin Vale.

Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare”, atrage atenția ISU Giurgiu.

În primul rând, oamenii nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. De asemenea, nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea.

„Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente”, au mai spus pompierii.

Urmărește-ne pe Google News