Anchetatorii au stabilit că faptele au fost comise în perioada 25 iulie – 28 august 2024, timp în care bărbatul ar fi contactat-o pe soția lui de aproape 1.700 de ori. A sunat-o, dar i-a trimis și mesaje text prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie. Răzvan Parfene a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a încălcat astfel ordinul de restricție cerut de soția sa.
El nu s-a apropiat de ea, însă a găsit o altă metodă de a o teroriza: telefoane și mesaje nonstop. Ordinul de restricție fusese emis de polițiști pe 25 iulie 2024, după ce bărbatul și-ar fi agresat fizic soția și pe un alt membru al familiei. În urma agresiunii, victimele au avut nevoie de 3 – 6 zile de îngrijiri medicale.
Cercetat pentru violență în familie
„Ar fi încălcat măsurile dispuse printr-un ordin de protecţie emis de către Judecătoria Oradea, față de acesta, pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 25 iulie a.c., după ce la data de 23 iulie a.c., în locuința comună și în parcarea din fața imobilului, ar fi agresat-o atât pe femeia de 32 de ani, cât și pe un alt membru al familiei, aceștia necesitând pentru vindecarea leziunilor suferite între 3 și 6 zile de îngrijiri medicale. Pentru aceste fapte, bărbatul a fost reținut la vremea respectivă, pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de violență în familie raportat la infracțiunea de lovirea sau alte violențe”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții IPJ Bihor.
Pe 4 septembrie, polițiștii Biroului Poliției de Proximitate Oradea au dispus reținerea lui Parfene pentru 24 de ore, pentru încălcarea continuată a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (1.695 de acte materiale), arată sursa citată.
În aceeaşi zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele interlopului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care acesta o poate contesta la Tribunalul Bihor.
Bărbatul are la activ mai multe nelegiuiri, fiind condamnat în mai multe rânduri pentru tâlhărie, distrugere, consum de substanțe interzise la volan, dar și infracțiuni rutiere.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 06.09.2024, 14:26
O performanta foarte slaba. Victima isi pute pierde vita pana acum si nu ar fi fost prima. Trebuia actionat la primul mesaj/apel. Ce au asteptat, un cadavru sa nu il deranjeze degeaba?