În timpul perchezițiilor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au descoperit în calculatoarele lui Mircea Ioan Morar aproape 500 de fotografii și 14 înregistrări video cu copii. În unele dintre înregistrări erau surprinși copii având un comportament sexual explicit, scrie ebihoreanul.ro.

Anchetatorii susțin că au identificat șapte victimele ale bărbatului din Oradea. Este vorba despre fete cu vârste între 11 și 15 ani, care provin din familii dezorganizate şi sunt îngrijite în centre de plasament din Oradea. Procurorii nu exclud ipoteza potrivit căreia numărul victimelor să fie, de fapt, mult mai mare.

Potrivit DIICOT, Mircea Ioan Morar este pornografie infantilă şi trafic de minori, fapte care ar fi fost comise în perioada decembrie 2017 – februarie 2018.

„Inculpatul a adăpostit o minoră în vârstă de 15 ani, provenită dintr-o familie dezorganizată, timp de aproximativ 2 săptămâni, în locuinţa sa din Oradea, în scopul determinării acesteia la practicarea prostituţiei, inclusiv prin postarea unor anunţuri la mica publicitate, deplasările minorei în afara locuinţei fiind strict supravegheate”, susțin procurorii DIICOT.

Adolescenta a fost convinsă să întreţină relaţii sexuale cu trei bărbaţi. Fata ar fi primit pentru partidele de sex sume cuprinse între 50 și 100 de lei. Unul dintre clienți a fost identificat și pus sub urmărire penală de anchetatori.

„Actul sexual dintre minoră şi suspect a fost filmat de către inculpatul Morar Mircea Ioan şi stocat în telefonul mobil al acestuia”, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că Morar obișnuia să primească în locuinţa sa atât minori internați în diverse centre de ocrotire, cât şi alți copii, cărora le oferea băuturi alcoolice și țigări și le arăta filme pentru adulți. Mai apoi, individul le cerea să practice relații sexuale cu el sau între ei.

Magistrații Tribunalului Bihor au dispus, luni, ca Mircea Ioan Morar să fie arestat pentru 30 de zile.

sursă foto: ebihoreanul.ro


Citește și Testamentul lui Andrei Gheorghe: „Vă blestem să muriţi stând la coadă, să trăiți din salariu și să vă petreceți bătrânețea cu o pensie obișnuită!”


 

Urmărește-ne pe Google News