Bărbatul a fost fotografiat purtând acel obiect vestimentar controversat în weekendul trecut și n-a renunțat la el nici după ce a fost rugat de stafful magazinului s-o facă. Incidentul a avut loc în localitatea Santee, din sudul Californiei, a notat CNN.
Nu este încă sigur dacă bărbatul a fost lăsat să-și facă aprovizionarea sau a fost dat afară, dar poliția a deschis o anchetă.
Nimeni de la respectivul magazin n-a chemat poliția în timp ce bărbatul care purta acea „glugă” era în magazin.
O martoră: „N-am văzut pe nimeni de la magazin discutând cu el”
Alisa Wentzel, cea care l-a fotografiat pe respectivul, a spus că nimeni din stafful magazinului nu i-a cerut să-și dea jos masca.
„Managerul magazinului ar fi trebuit să facă ceva, dar n-am văzut pe nimeni discutând cu el. A stat la rând ca orice client.
Am avut inima zdrobită, m-am simțit lipsită de speranță că trăiesc cu familia mea într-o astfel de comunitate. Am fot șocattă și încă mă ssimt așa”, a spus Alisa Wentzel.
Aceste glugi albe sunt reprezentative pentru portul celor din Ku Klux Klan, un grup care susținea supremația albilor și care s-a remarcat prin numeroase acte cu tentă rasistă.
Aceste glugi sunt considerate un simbol al urii, deoarece cei din Ku Klux Klan le purtau pentru a-și ascunde identitatea.
Orașul Santee, unde respectivul cumpărător a venit la magazin cu acea glugă pe cap, era cunoscut un fief al celor din Ku Klux Klan și mai era numit și „Klantee”, fiind asociat cu lupta pentru supremația albilor.
John Minto, primarul din Santee, a condamnat această apariție care a adus aminte de ura rasială. „Mulțumiri celor care au sancționat acest gest de intoleranță rasială. Orașul Santee și cetățenii lui sunt deosebiți, iar acțiunile particulare ale acestui individ nu ne reprezintă pe noi”, a spus Minto.
Organizația rasistă Ku Klux Klan a apărut în 1865, în statul Tenessee și are la activ numeroase acțiuni rasiste, homofobe, antisemite și anticatolice.