Bărbatul a văzut anunțul cu rulota de vânzare pe 13 mai. A luat legătura cu reprezentanții firmei și a cerut detalii suplimentare. I s-a cerut un avans de 1.500 de euro, iar patru zile mai târziu, bărbatul a făcut transferul cerut în contul bancar indicat.
După această tranzacție, escrocii i-au transmis că trebuie să mai achite 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei. În total, bărbatul a făcut patru plăți în contul bancar în valoare de 11.140 euro.
„După această tranzacție, i s-a pretins persoanei vătămate suma de 5.100 euro, care ar reprezenta 30% din valoarea autorulotei, în schimbul retragerii anunțului din mediul online și rezervării vehiculului. În acest context, la data de 20 mai 2024, persoana vătămată a virat suma de 5.100 euro în același cont pe care beneficiarul i l-a transmis. În continuare, la 22 mai, părții vătămate i s-a mai solicitat o sumă de 4.540 euro, care ar reprezenta cheltuielile pentru demersurile administrative, sumă pe care bărbatul a achitat-o”, a transmis IPJ Suceava.
Bărbatul și-a dat seama că a fost înșelat după ce a găsit, pe diferite forumuri, informații că firma de rulote nici nu există în realitate, iar a doua zi, pe 23 mai, a mers la Poliție să reclame înșelăciunea.
„După achitarea acestor plăți în contul solicitat, respectiv un total de 11.140 euro, persoana vătămată a constatat că beneficiarul paginii nu a făcut demersurile pentru livrarea autorulotei, amânând livrarea și pretinzând în continuare noi sume de bani și noi condiții de livrare”, au precizat polițiștii.
În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
seaman651 • 27.05.2024, 18:31
Intrebare de 10 puncte: cum platesti fara sa vezi ce cumperi? Ca doar nu cumperi de la emag...