„A apărut la mine acasă acum câteva săptămâni. A intrat pe terasă, era ora 18.20. A intrat în sufragerie neobservat, apoi s-a ascuns în spatele unei mașini de spălat. I-am văzut picioarele ieșind de sub uscător. A ieșit târâș și a mers în bucătărie. S-a uitat la mine și nu a spus nimic, doar și-a pus degetul pe buze, ca și cum ar fi vrut să-mi atragă atenția să tac din gură”, spune Paulina, una dintre rezidente.

„Am început să țip. Din fericire, în acel moment, fiul meu tocmai se întorsese acasă, dar intrusul ieșise deja pe fereastră, spre vecini”, continuă mărturia.

„Polițiștii ne-au sfătuit să investim în sisteme de securitate. Și nu mai avem de unde. Dorm cu spray cu piper la îndemână, este vară și închidem toate geamurile, să nu ne intre în casă”, a povestit o altă femeie.

Agata menționează că tânărul atletic „nu a făcut încă nimic rău”, dar „imaginați-vă că ești singur acasă, pregătești cina, te întorci și vezu un bărbat pe jumătate gol în patru labe, în sufragerie, fără să spună nimic, doar uitându-se la tine. Sau că îl găsești ascuns în șifonier”.

Eram acasă cu soțul și copilul meu. L-am auzit pe soț spunând cuiva „nu este amuzant ce faci. Am crezut că vorbește cu fiica noastră, dar când am intrat în cameră, am văzut un bărbat ciudat, în lenjerie intimă. A fugit, însă ne-am speriat cu toții.

Vecinii au creat un grup de WhatsApp și un forum pe rețele sociale, unde se informează reciproc despre „nebuniile” intrusului.

Se știu puține lucruri despre bărbatul de 30 de ani. „Iar poliția este reticentă în a cerceta plângerile noastre”, adaugă locuitorii din Wawer.

„Ei împing această chestiune spre instanțe și spre spital, fiindcă intrusul fuge regulat dintr-un spital de psihiatrie. Nu a furat nimic, nu a distrus nimic, nu a rănit pe nimeni, asta e adevărat. Dar până când să ne temem”, spune Paulina.

Poliția ne sfătuiește doar să ne aprovizionăm cu spray cu piper și să investim în securitate.

„Cel mai mult mi-e teamă că, într-o zi, îl voi răni din greșeală și voi fi trasă la răspundere pentru asta”, încheie Agata.

Foto: Profimedia (cartierul rezidențial Wawer, Varșovia)

Urmărește-ne pe Google News